Hoe overleef ik het platteland? Vijf tips voor dertigers

mais

Aaah, het platteland. Het mag er dan rustig zijn, groen, authentiek, soms maakt het je ook stapelgek.

Ook van vergezichten, maisvelden, traktors en krasse knarren op weg naar hun volkstuin of visstek  kun je genoeg krijgen.

Wat te doen? Hoe zorg je als dertiger dat je niet ten onder gaat aan plattelandsgekte?

 1. Neem een kind

  Een beetje onorthodox, maar zeer doeltreffend. Al die kroegloze avonden, eentonige natuur en gebrek aan ‘reuring’, alleen buurmannen die elkaar het ziekenhuis inslaan, kun je verdragen door tegen jezelf, en anderen, te zeggen: “Tis zo fijn voor de kinderen, die ruimte. Ze kunnen lekker spelen in de natuur.”

 2. Leer vogels herkennen

  Zodat je verheugd kunt roepen: “Kijk, de eerste kieviten!” in plaats van “Yes, een nieuwe Starbucks”.  Bovendien lijkt het dan net of je exotische buitenlanders in de buurt hebt. Zo is de Nijlgans een een asielzoeker die al lang uitgeprocedeerd is. En ganzen winterse seizoensarbeiders.

 3. Lees NRC Next of De Correspondent

  Kranten die geschreven worden door en voor twintigers. Een groep die lijkt te ontbreken op het platteland. Wat wil je? Die studeren  hangen de beest uit in de stad, een beetje hun stempel op de cultuur drukkend, modetrends bepalend, gave dingen verzinnend die de wereld een beetje mooier maken.

 4. Boek af en toe een weekendje stad

  Niet om te shoppen, maar om cultuur op te snuiven. Je vol te zuigen met verleidelijke winkeletalages, trendy koffietentjes, twintigers, bakfietsmoeders, mooie fouten mannen en beton. Vooral veel beton.

 5. Begin een blog

  Als je dan toch niet in de kroeg zit, omdat die er niet zijn, of omdat je jonge kids hebt, kun je net zo goed gaan bloggen. Ecomama doet het. En Maike van Moodkids. Voor je het weet ontmoet je daardoor nieuwe mensen online. Kun je de Twitterkroeg in. Geen bier, wel reuring.

Heb jij nog tips?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: