Wijdbeens achterop

In Atjeh mogen vrouwen sinds het voorjaar niet meer met de benen aan weerszijden van een brommer of motor rijden, achter manlief gezeten. Dat is namelijk aanstootgevend of te sexy voor de vrome mannen die ernaar moeten kijken. Als je als man voorop zit voel je je vrouw op die manier natuurlijk ook niet meer. Ze zit een beetje onhandig met haar rug gebogen en kan je nog net vasthouden. Zo’n belachelijke maatregel helpt vast in de strijd tegen de vrijgevochten vrouwen die zich overal laten zien en horen.

Maar die zielige sharia-aanhangende mannen hebben toch een ‘gevoelig’ puntje te pakken. Wijdbeens op een zadel kun je namelijk de hele wereld aan en dat beseffen ze maar al te goed. Het gaat er niet om dat je kleding dan wat strakker om je billen gaat zitten of dat je hemdje wat omhoog kruipt (hoe erg… in Tunesië laten vrouwen hun borsten zien tijdens demonstraties). Je kunt gas geven en zo kom je hard vooruit. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Vrouwen mogen niet zo snel. Kijk maar naar Saoedi-Arabië waar vrouwen geen Saoedi-Arabisch rijbewijs mogen halen (gelukkig hebben ze elders leren rijden en stappen ze toch hun vette suv’s in).

In Atjeh zijn ze misschien gek. Maar de amazonezit kan ook heel nuttig worden ingezet als maatregel in de strijd tegen criminaliteit. In Cambodja is al eerder opgetreden tegen schrijlings meerijdende passagiers die andere brommerrijders op die manier gemakkelijk van hun goed gevulde tassen beroven. Maar in Atjeh roepen vrouwen dat de amazonezit juist niét veilig is. De bestuurder heeft veel meer moeite het evenwicht te bewaren. Klinkt als logisch commentaar. In België is het zelfs verboden achterop een fiets, brommer of motor in de amazonezit mee te rijden.

Wat onromantisch eigenlijk. Kun je je niet eens meer midden in de nacht slingerend naar huis laten brengen door een zojuist veroverde scharrel. Gelukkig mag het in Nederland nog wel. Het reglement verkeersregels en verkeerstekens, Artikel 58a deel g zegt alleen maar dit:

“ het vervoer van één persoon van 8 jaar of ouder op
de bagagedrager door fietsers met uitzondering
van snorfietsers;”

Wat ben ik blij! De Nederlandse wet staat het mij toe om mij als een 21-eeuwse Monique van de Ven te laten vervoeren. Je kunt natuurlijk uit protest tegen de belachelijke eisen van bange mannen lekker wijdbeens… maar ik ben bereid de shariawetgeving dan heel even door de vingers te zien.

Turks Fruit

Advertenties

een reactie

  1. Ooit werd bij wijdbeens meer gedacht aan Jan den Hartog,ruige zeebonken en zo.Van de sharia nog nooit gehoord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: